Att flytta in

För att få flytta in här måste du ha fyllt 40 år och kunna utföra det obligatoriska arbetet: matlagning och disk, städning samt trädgårdsarbete. Du bör också vara intresserad av den gemenskap som boende i kollektiv innebär.

Ibland kan det gå flera år utan att det blir en ledig lägenhet - ibland kommer de slag i slag. Detta är omöjligt att förutsäga. Har du stort intresse av att bo här bör du överväga att ta den första lägenheten som blir ledig. Du kan senare få tillfälle att byta till en som passar dig bättre. 

Bli medlem!

Första steget är att bli medlem i Kollektivhusföreningen Sockenstugan.

Sätt dig in i vad det innebär att bo i Sockenstugan genom att läsa allt här på hemsidan. Anmäl sedan ditt intresse för medlemskap till sockenstugan /at/ gmail.com. Glöm inte ge ditt telefonnummer! Du blir sedan du inbjuden till intervju, rundvisning mm. 

Om du fortfarande vill bli medlem är du välkommen att betala din medlemsavgift (se "Om oss"). Som medlem i föreningen är du välkommen att delta i våra aktiviteter. Du kan också bli medlem i ett matlag och är då välkommen att äta med oss. 

Det ligger i ditt eget intresse att se till att uppgifterna i vårt medlemsregister är uppdaterade. Det gäller i synnerhet din e-adress.

Lämplighet och kötid samverkar

Vi blickar framåt och vill gärna få in yngre, och vi strävar efter att minst 25 % av de boende är män. I treorna vill vi gärna ha par. Kötid är därför inte det enda som avgör när det gäller att få flytta in i en ledig lägenhet. Det händer att en nybliven medlem går före en som varit med länge om ålder och kön stämmer med våra behov. En som kan flytta in snabbt kan också gå före om övriga krav är uppfyllda. 

Vill du bo här som pensionär bör du överväga att flytta in medan du fortfarande arbetar. 

Du bör vara beredd på ett snabbt beslut och en snabb inflyttning! 

Erbjudande om lägenhet

När det blir en lägenhet ledig erbjuds i första hand boende i huset att byta.

Sedan går meddelande med e-post till alla externa medlemmar som bett om kontinuerlig information. De som då är intresserade ska snarast kontakta styrelsen.

Är det flera intresserade så görs val utifrån kön, ålder och lämplighet. Styrelsen meddelar sedan Familjebostäder som gör sedvanlig utredning. Därefter skrivs kontrakt med Familjebostäder. 

Glöm inte meddela ändrad e-adress till sockenstugan@gmail.com!


UA-65189730-1