En annorlunda resa

Vill man ge sig ut i världen och se sig omkring så finns det många sätt att göra detta på, världen är full av hotell där man enkelt kan boka in sig i sitt eget rum och gömma sig där resten av resan om man så har lust. Man kan boka in sig på en färdigkomponerad charterresa till en plats dit de flesta andra vänder sig och de enda man egentligen umgås med på riktigt är de man reste dit med. Detta är inte min grej alls. Jag är en social människa som gärna ger mig ut på äventyr tillsammans med andra människor, men jag siktar alltid på att träffa nya bekantskaper. Men detta kan bli svårt om man bor på de vanliga ställen som de flesta andra väljer, därför packade jag min ryggsäck sist jag skulle på semester för att testa något nytt.

En annorlunda resa

Gemensamt boende

Ute i Europa har vi en mängd så kallade hostels, en typ av övernattningsmöjlighet till ett lägre pris än hotell där gäster kan hyra en säng i ett rum. Här delar man badrum, sociala ytor, kök och sovrum tillsammans med andra gäster. De flesta hostel idag erbjuder dock möjligheten att kunna hyra ett eget rum, men det kan jag tycka förlorar charmen en del. Som med alla andra boenden där ute ligger den svåra biten i att hitta bra ställen att bo på, samma sak gäller om man bor på hotell också. Alla hotell och hostels varierar i standard och det enda sättet att verkligen veta vad man får är ett besök, men för enkelhetens skull gjorde jag lite research innan jag gav mig ut på min resa.

Nära hem

Min första destination kändes kanske lite som en mjukstart, det var knappt så jag lämnade landet men jag tog mig över den långa Öresundsbron och över till Danmark. Detta fantastiskt vackra land han jag tillsammans med min mamma besökt som liten och jag har syskon med rötter här, men nu var det dags för mig att ensam utforska det vackra Köpenhamn. Staden erbjuder en hel del hostels som kanske håller en något högre standard än andra delar av Europa. För min del blev det Sleep in Heaven som fick bli försökskanin för detta, för mig nya sätt att övernatta.

Öresundsbron

Modernt och snyggt

Här kan man välja om man vill sova med andra eller ensam, men eftersom det var en ny upplevelse jag var ute efter blev det ett delat rum, men som en mjukstart valde jag ett med endast 4 bäddar, alltså fyra främlingar. Detta ställe erbjuder daglig happy hour, gratis wi-fi, sängkläder och rundvandringar. Ett modernt vandrarhem med nyrenoverade rum, biljard och brädspel för de som vill roa sig med annat än baren och det staden har att erbjuda. Med placering i hjärtat av Norrebro ligger detta hostel perfekt till för sevärdheter och andra roliga aktiviteter. Här får man som längst bo 10 nätter i rad och inte vara äldre än 35 år, 45 om man bor i de privata rummen. Detta ställe gav mig den perfekta början på min resa och modet att våga mig vidare ut i världen.

© 2021 Sockenstugan Kollektiv