En helg i Wien

Funderar du på att se Wien över en helg? Då har du kommit helt rätt. Här kommer lite smått och gott som du kan behöva veta inför din resa. Wien ligger i Österrike och där dominerar det tyska språket. Euron är valutan som gäller och adapter behövs inte vara på packlistan. Från Sverige kan man flyga, ta bussen, tåget eller bilen ner till Wien utan problem och vädret liknar det vi har här hemma.Som stad är Wien charmigt där det moderna möter det lite äldre och historiska. Se runt hörnet och Sigmund Freuds hem ligger är och se åt andra hållet och det ligger ett mysigt, modernt café. Våren är en perfekt tid att besöka denna stad då det inte är för varmt att traska runt och se saker men man kan fortfarande gå runt i en t-shirt utan att frysa.

Boende

Wien är uppdelat i 23 distrikt, vilket kan göra det svårt att hitta vart en ska bo. För att bo så nära centrum som möjligt letar man efter boende i ett distrikt med en så låg siffra som möjligt. Bor man längre ut eller vill utforska mer än centrum är det lätt att ta sig runt med tunnelbana, buss eller spårvagn. Är man där över en dag eller två kan man utforska mest genom att bo så nära centrum som möjligt.

Vad ska man inte missa?

Är du eller åker du med en kultur-, öl-, eller kanske en naturperson? Vad som än intresserar kan du hitta i denna stad. Några tips hittar du nedan.

  1. Sagoslottet Schönbrunn från 1700-talet är en av de mest populära sevärdheterna i Wien och kan nog få även den minst intresserade av byggnader lite smått förtjust.
  2. Även det lustiga huset Hundertwasser Haus är värd att kolla in. Det är färgglatt, snett och personligt. De som bor i lägenheterna har själva fått varit med och dekorerat byggnaden med träd, buskar och andra växter.
  3. Slår shoppingsuget till har stråken Grabern, Kärtnerstrasse och Mariahilfer Strasse något att erbjuda just dig. Kanske hittar du någon fin antikvitet eller handmålat porslin på vägen.
  4. När hungern slår till kan ett förslag vara att besöka vad Airtours tycker är Wiens bästa café, Central på Herrengasse 14. Där kan man testa klassiska bakverk så som, Sachertårta eller Wienerbröd. Tillsammans med det kan även en öl slinka ner.
  5. Kulturpersonen kan vara intresserad av att besöka Sigmund Freud museet. Du får gå igenom huset Freud levde i, där även en del originalmöbler står kvar på sin plats samt hans första böcker och egna samling antikviteter.
  6. För en fantastisk utsikt tar man bara buss nr38A mot Kahlenberg och hoppar av vid Cobenzl. Bussturen tar inte lång tid men är för brant för att gå en så pass lång bit. Väl uppe kommer varje person vara nöjd med beslutet. Har man även barn med sig finns en liten gård med olika djur där barnen kan leka och kanske upptäcka något nytt.

Som man kan se så finns det massor att upptäcka och smaka på oavsett vart intresset ligger. Har du möjlighet att besöka denna fantastiska stad så kommer du garanterat hitta dina favoritplatser som du vill ta med dig hem.

© 2021 Sockenstugan Kollektiv