Fantastiska Rom

Äntligen var jag i det fantastiska Italien, ja Genua var visserligen också Italien, men det var ett stopp jag inte var beredd på och därför kändes det ordentligt först när jag nådde den underbara staden Rom. Medresenärerna lämnade jag bakom mig då de hade andra resmål i tankarna, men jag kunde inte missa Rom. Den vackra miljö och historia som här blandas med modernt går inte att skippa, inte om man frågar mig i alla fall. Jag har rest en hel del tidigare, men det har då blivit färdiga resor till någon resort på en Medelhavsö där hälften av vad man får uppleva redan är bestämt åt en. Det är absolut inget fel på dessa, jag har njutit av de resorna många gånger, men de har tagit upplevelser som tillexempel Rom ifrån mig.

En dröm blir sann

Men nu var det dags! Ja det känns nästan lite löjligt att nämna sevärdheterna här då de är så kända, men jag kan inte låta bli. På min lista stor Fontana di Trevi allra högst, denna fontän som ligger vid Piazza di Trevi centralt i staden är en stor turistattraktion. På kvällen tänder man belysningen i den och den fantastiska bit av historien som prytt Rom sedan 1762 förvandlas plötsligt till en magisk plats på jorden där vad som helst kan hända. Denna fontän har synts i en mängd filmer, i Det ljuva livet kan man tillexempel se Anita Ekberg ta sitt berömda bad i fontänen.

Historia vart man än går

Förutom denna kända fontän stod bland annat Vatikanen och Colosseum högt på listan tillsammans med många andra sevärdheter, men eftersom detta inte är en historieblogg så ska jag skona er och istället komma in på hela anledningen till varför jag gjorde denna resa, vandrarhem och de underbara människor man träffar på under vistelserna där. Och är man på en plats med så mycket historia måste man nästan välja vandrarhem därefter också, därför hamnade jag på Alessandro Palace, ett av Roms första vandrarhem. Detta är ett aktivt och socialt ställe som drar till sig en ung publik. Placerat på gångavstånd från Termini Station är det ett perfekt ställe att bo för att enkelt kunna ta sig runt staden till det man vill uppleva.

Breda sängar

Vandrarhemmet ligger nära universitetsområdet San Lorenzo vilket innebär att man inte behöver spendera en förmögenhet på maten, här finns gott om restauranger som inte är så dyra alls. Detta billiga ställe lockar unga besökare med sin no frills känsla som förstärks av den vänliga personalen. Personalen har för övrigt en fantastisk uppfattning om hur man levererar den allra bästa servicen man kan tänka sig. Här finns personal tillgänglig hela dagarna och kvällarna och de är utrustade med reklam för turer runt Rom och event. Här finns varuautomater, tvål, tandborstar och andra viktiga saker som lätt glöms bort i packningen. I rummen finner man 120 centimeter breda sängar i rum där det får plats antingen två, fyra, sex eller åtta personer. Inredningen är spartansk med endast ett mor och stolar, kanske en liten kyl eller ett handfat om man har tur, men annars är det inrett och ger känslan av att less is more.

© 2021 Sockenstugan Kollektiv