Fantastiskt läge i Marseilles

Befinner man sig i Frankrike kan man inte åka därifrån och bara ha besökt en av alla de vackra städer landet har att erbjuda. Egentligen skulle man behöva en vecka eller två för att ta sig runt och se allt som finns att uppleva här, Frankrike är trots allt det land på denna sida världen som har ett Disneyland att besöka. En del har inte råd att ta sig över till USA för en resa till Disneyworld och då är detta ett bra alternativ.

Äldsta staden

Men det är inte bara i Paris som man hittar sevärdheterna, i Cannes finner man tillexempel den kända filmfestivalen som hålls varje år sedan 1946. Detta är den mest prestigefyllda filmfestival i hela världen och här delas många priser ut, bland annat den viktiga Guldpalmen och Grand Prix. Men detta var inte den stad jag valde som mitt nästa mål, längs samma kust en bit ifrån Cannes ligger Frankrikes näst största stad Marseille som grundades av grekiska kolonisatörer under 600-talet f.Kr. Detta gör det även till landets äldsta stad och på så sett en stad som lockar mig då historia är något jag gillar att se och ta del av när jag är ute och reser.

Marseille

Nära vattnet

Här var valet svårt när det kommer till vilket vandrarhem man ska välja. Utbudet är stort och det är svårt sålla bland dem, men efter lite efterforskningar fick det bli Hostel Vertigo – Vieux Port. Detta ställe har ett helt fantastiskt läge i Old Port med närhet till allt man kan tänka sig behöva och vilja ha, framförallt är det nära till hamnen och den får man inte missa om man är i denna stad. Med alla de bästa sevärdheter Marseille erbjuder krävs det en skön säng som man kan krypa ner i på kvällen efter att ha upplevt staden.

Sköna sängar

På Hostel Vertigo var det skönt att krypa ner i sängen efter en hel dag på benen. Här var utrymmet mellan sängarna brett och man sov gott och bekvämt, utvilad för en andra dag på benen i staden. Något unikt för detta hostel är att varje rum är inrett och dekorerat av lokala artister enligt den unika karaktären som varje rum har. Här kan man gratis koppla upp sig på wifi och dokumentera sin resa eller kolla av sociala medier medan man äter en god frukost som finns att köpa till på hotellet.

Svalka och lugn

Receptionen är öppen dygnet runt och det innebär att man kan anlända till hotellet och checka in precis när man vill på dygnet. Det finns ett område med tv där man kan sitta tillsammans med andra gäster och koppla av, de erbjuder även ett kök för matlagning, sängkläder och tvättmaskin. På sommaren blir det lätt varmt, men då finns en luftkonditionering som svalkar skönt. Dessutom är stämningen på vandrarhemmet härlig och man behöver inte oroa sig för sömnen, här är det lugnt och harmoniskt så det är helt klart värt ett besök om man kommer till Marseilles och letar efter ett billigare alternativt boende till hotell.

Marseilles

© 2021 Sockenstugan Kollektiv