Historiskt kul i Genua

Efter en vistelse i det underbara och kustnära Marseille så fanns det inte en chans att jag skulle kunna lämna kusten riktigt än, fortsätta vidare visste jag att det var dags för och när jag fick höra några andra prata om hur de skulle vidare till staden Genua i Italien bestämde jag mig snabbt för att hänga på. Det var ju lite det här som var meningen med min resa, lära känna nya människor och testa på en annan typ av liv som jag inte hade fått för mig att leva hemma. Jag ska vara ärlig och erkänna att jag aldrig tidigare hade hört talas om staden Genua, men så som de beskrev den kunde jag inte motstå frestelsen.

Fantastisk mat

Denna hamnstad hittar man längs den Italienska kusten i nordvästra Italien, och det är denna stad som i regionen Ligurien är huvudstad. Denna stad agerade som en av de främsta handels staterna i Europa under den sena medeltiden och renässansen, detta fick jag lära mig tack vare den historieintresserade man från Nederländerna som var med på resan. Ja det var faktiskt tack vare honom jag följde med hit. Hans kunskaper och beskrivning av denna storstad lockade, bara pratet om den goda maten som tack vare en lång historia som handelscentrum blivit till så kunde man knappt säga ner redan där. Men så fort han nämnde de egendomliga gränder och slitna gatumiljöer kände jag att jag var såld, en stad i märkliga kontraster var precis vad jag behövde.

Hemmakänsla

Så hit tog vi oss med tåg och checkade in på Stellin Genova Hostel, ett vandrarhem med låga priser och en underbar känsla av att vara hemma. Den inredning som vandrarhemmet har får det att se ut som om man sover hemma hos en vänlig värdfamilj som pysslar om en. Stolarna är omaka och man har inte siktat på en exakt placering med designtänk bakom varje pryl. Men det är lite det som är charmen, det gjorde i alla fall så jag kände mig mer bekväm än på något av de andra ställen jag besökt under resans gång.

Litet och mysigt

Placerat mitt i det historiska centret av Genua beskriver man detta som ett ställe vilket passar människor som uppskattar elegans, diskretion och komfort. Detta tycker jag beskriver stället jätte bra. Här finns dyra privata rum med delat badrum och toalett, man kan ge husrum åt upp till 10 personer. Det lilla antalet gäster samtidigt ger en stor förståelse till hur man kan behålla den mysiga och trevliga stämningen som får det att kännas som hemma. Här erbjuds också ett kök i vilket man själv kan laga sin mat, gratis wifi och en personal som både är trevlig och full av kunskap. Dessa kan förse dig med en fantastisk tur i staden och har alltid ett bra tips oavsett var det är du vill göra. Med tanke på storleken av denna stad, allt som finns att se och uppleva i den och all den historia som bara väntar på att få bli upptäckt så rekommenderar jag minst två nättersvistelse här, gärna tre så man hinner uppleva allt man bara kan och vill under den tiden.

© 2021 Sockenstugan Kollektiv