I hjärtat av Hamburg

Efter två lyckade nätter i Köpenhamn där jag träffade på några riktigt trevliga människor och hann se en liten bit av staden, var det dags att bege sig iväg till nästa ställe. Jag klev upp tidigt och begav mig mot Tyskland och Hamburg, Det var väl kanske nu som resan faktiskt började på riktig, i Köpenhamn hade jag varit tidigare och det var enkelt att vända om igen för att bege sig hemåt eftersom tåget faktiskt går hela vägen hem till Stockholm igen. Som tur var fick jag inte panik och rymde tillbaka till tryggheten, vad hade jag då lärt mig om mig själv och andra?

I hjärtat av Hamburg

Centralt läge

Väl framme i Hamburg lyckades jag ta mig fram till det hostel jag hade bokat för natten, Backpackers St. Pauli. Detta ställe ligger knappa kilometern från stadens mitt, ett perfekt läge för den som vill utforska staden men sova billigt. Här är det inte tillåtet med egna sängkläder, har man med sig detta får man lämna in dem vid ankomst och får tillbaka dem först då man checkar ut igen. Resenärer under 18 år är välkomna så länge de har ett medgivande från vårdnadshavare med sig, dessutom behövs kopior på föräldrarnas pass samt ett nummer man kan kontakta i en nödsituation.

Backpackers St. Pauli

 

Mysiga gator

Likt andra hostel är sovplatserna enkla våningssängar i rum man får dela med andra, men det är ju precis det som är charmen med denna typ av boende. I mitt rum fanns det människor från olika länder, ett par vänner som reste i en duo från England och några andra gäster från bland annat Nederländerna och Spanien. Är kunde man utforska distriktet som består av små gator och gränder, en riktigt mysig promenad med historian runt omkring. Här arbetade repslagarna nere vid floden förr och gav det kända Reeperbahn sitt namn, stället där Beatles tog sina första steg på scen.

Främmande sällskap

På detta hostel kan man starta dagen med en frukost i cafét eller så tillreder man sin egen och får en bra start på dagen innan man beger sig ut på upptäcktsfärd genom staden. Är man hungrig på kvällen så erbjuder caféet/baren något enklare att äta samt dryck, bland annat et brett utbud av tysk öl. Man kan också laga sin egen mat i köket, men vart du än väljer att spendera din kväll finns det gott om andra gäster som är villiga att prata bort en stund och utbyta erfarenheter om livet och annat skoj. De som brukar bo på dessa ställen har oftast varit med förut och har man tur så kan man få tips om vart man ska bege sig härnäst, vart man ska sova i den staden och vad man inte får missa när man är där. Ibland kan det hända att man stöter på någon som faktiskt ska åka åt samma håll som en själv eller någon som inte har någon direkt agenda och hoppar på det resmål du själv ska till. Det är nog lite det som är meningen med detta sätt att resa, sevärdheter i all ära men den sociala biten man får genom att träffa så mycket nya människor är fantastisk.

© 2021 Sockenstugan Kollektiv