London – utbilda barnen genom resan

Att åka med barnen till London är en fantastiskt bra idé om man har nyfikna barn som gillar att både upptäcka saker och att lära sig.Spenderar man några dagar där så hinner man lära barnet en massa saker om både det ena och det andra. Eller vad sägs om historia, kultur, sport, geografi, ekonomi och allt annat som kommer upp.

Transportfrågor

Ta bara en sån sak som flygningen. Det finns en mängd saker man kan prata om när det kommer till flygplatser, transporter, lagar och annat. Till exempel vad som händer om de upptäcker en drönare inne på flygplatsområdet. Varför är det så allvarligt så att de måste ställa in alla flyg? Man kan alltså på så sätt lära barnen om nutidshistoria och andra saker genom att använda konkreta exempel som de kan förstå. På det sättet får man garanterat barn som blir både smartare och mer intresserade av att lära sig mer. När man sedan tar tunnelbanan från flygplatsen i London till dit hotellet ligger så är det ett bra läge att prata om hur tunnelbanan byggdes, hur farligt det var och vilka andra faror som kan finnas där nu. Genom att prata om det så kan man få barnen att vara förberedda på allt. Däremot ska man förstås inte skrämma dem, allt handlar om hur man pratar.

Towern och Londons mörka historia

Om man sedan bestämmer sig för att hålla samma tema hela resan, att utbilda barnen, så finns det en oändlig mängd av tillfällen att göra det. Bara att vandra runt inne i London ger otroliga möjligheter till lärande. Vart man än rör sig så finns det historiska byggnader eller platser som det oftast finns en spännande historia om. Tower of London är en sån plats. Towern är spännande och i många fall skrämmande för både barn och vuxen. Det är få platser där ångest och rädsla verkligen sitter i väggarna. Man kan lätt spendera en heldag där inne på området och vandra runt och läsa om de olika platserna och vad som hänt. Att ta en guidad tur är verkligen att rekommendera. Även om barnen inte förstår engelska så kan de förstå mycket genom kroppsrörelser och uttryck, resterande kan man som vuxen översätta. Tänk bara en sån sak som att få se korparna som vaktar Towern, eller kronjuvelerna, eller det torn där någon dödsdömd fick sitta och frysa innan det var dags. Barnen kommer förmodligen ha väldigt många frågor efter det, och de kommer att veta mer om Londons mörka historia.

Madam Tussauds och Jack the Ripper

Ett besök på Madam Tussauds är inte bortkastad tid, det är riktigt intressant. Missa heller inte skräckkabinettet i källare. Där kan man stöta på Jack the Ripper om man har otur. Blir barnen sugna på att veta mer om Jack the Ripper så finns det vandringar i hans spår. Det är på engelska men kommer garanterat bli spännande nog ändå. Man bör inte missa Buckingham Palace, det kan vara en bra öppning att prata om olika sätt att styra ett land. Varför har man kung? Drottning? Premiärminister? Vem bestämmer egentligen? Många intressanta frågor att reda ut och våga ha google till hjälp.

© 2021 Sockenstugan Kollektiv