Magiska Schweiz

Något som de flesta förknippar med Schweiz är klockor, ost och choklad. Lägger man sedan till alper, läkemedelstillverkning och banker, då kan man med all säkerhet räkna ut att det är Schweiz man pratar om. Landet har faktiskt så mycket mer att bjuda på, speciellt för de som är nyfikna och äventyrslystna.

Schweiz har nämligen en magisk natur och en spännande kultur. Landets kultur har influenser från Tyskland, Frankrike och Italien. Språken från dessa tre länderna och romanska går det att höra vart man än befinner sig i Schweiz. Landet är stolt över sin mångfald och är ytterst försiktiga med att förändra saker och ting. Vilket hänger ihop med att Schweiz har varit ett neutralt land och är inte heller med i EU. Hos folket är det viktigt att vara punktlig, noggrann och diskret.

Genèvesjön – En vacker sjö bland alperna

Genèvesjön ligger mitt på gränsen mellan Schweiz och Frankrike mitt bland bergen i alperna. Vattnet kommer från floden Rhône och även mynnar ut i samma flod. Sjön bildades i samband när en glaciär drog sig tillbaka och liknar en halvmåne. Nu för tiden är det fritt fram att ta sig ett uppfriskande dopp i sjövattnet.

Genèvesjön - En vacker sjö bland alperna
Genèvesjön – En vacker sjö bland alperna

För de som gillar vattensporter är Genèvesjön ett härligt utflyktsmål, då det går att vindsurfa och andra vattensporter. För den som gillar kappsegla finns det en känd tävling som genomförs på sjön – Bol d´Or Mirabaud.  Det går även tag sig en tur på sjön och bara njuta av naturen som man möter runt om den.

Njuta av utsikten från Jungfruberget

De personer som gillar höga höjder och är beredd att klättra lite i berg, så är utsikten från Jungfruberget helt underbar. Det är bara att sätta sig ner med sin matsäck och njuta av omgivningen av naturen, bergen och vattnet som finns runt om.

Rhenfallet (Rheinfall) – Största vattenfallet i Europa

Är man i Schweiz och vill uppleva något ut över det vanliga, bör man besöka Europas största vattenfall – Rhenfallet. Höjden på vattenfallet är på hela 23 meter. Fallet kommer dessutom på andra plats bland de bredaste vattenfall i Europa, med sina 150 meter. Rheinfallet ligger i norra Schweiz, i staden Schaffhausen. Härligt att höra hur vattnet porlar och far, under tiden som man sitter och njuter av livet.

Magisk tågresa

För de personer som älskar tåg och gärna vill ha det lite lyxigt, då ska man passa på att resa med världens mest långsammaste snabbtåg. Tåglinjen kallas för Glacier Express som tuffar mellan Zermatt och S:t Moritz, som tar cirka åtta timmar. På tåget finns det en lyxig avdelning. Excellence Class, där varje passagerare får extra plats för sina ben under färden. Dessutom finn det tillgång till en bar som har bjuder obegränsat med njutningsfull champagne, samt en avsmakningsmeny om man vill något ätbart i sig.

Under resans gång, om man har valt Excellens Class, finns det också en concierge som tillgodoser resenärerna behov. I biljettpriset ingår förutom den magiska naturen som man tuffar förbi, även en femrätters måltid med speciellt utvalda viner. Dessutom ingår också afternoon tea med alla tillbehör om man mot förmodan blev lite sugen på mat lite senare. Självklart går det att välja en billigare tågklass och ändå ta del av utsikten.

© 2021 Sockenstugan Kollektiv