Modernt i Frankrike

Efter en trevlig vistelse i Hamburg hoppade jag på tåget som skulle ta mig till nästa fantastiska stad, Paris. Det kan kännas lite små fegt att bara åka till de större städerna, men eftersom denna resa handlade om att våga ge sig ut ensam och uppleva livet med andra som gör samma sak så ville jag åka till de ställen där jag faktiskt har en del mål som jag vill uppleva. Finns det större populära sevärdheter i staden man är i kan det bli ett lättare sätt att skapa band med nya bekantskaper.

Modernt i Frankrike

Skapa minnen

Ta Paris som exempel, här finns det vackra Eiffeltornet som är en dröm för många att besöka. Träffar man på en eller fler nya människor kan det ibland kännas lite olustigt när man försöker hitta på något tillsammans även om man känner att man trivs tillsammans. Då kan det vara bra att tillsammans bege sig till ett mål som Eiffeltornet, plötsligt har man ett minne för livet vilket man skapat tillsammans. När man har återvänt hem igen och skall berätta för vänner och familj om den resa man varit på berättar man automatiskt om de man träffade på vägen som följde med till dessa platser, andra som man kanske bara drack kaffe med en morgon hamnar lite i bakgrunden eftersom de inte kopplas till en plats på samma sätt.

Populärt och snyggt

Men tyvärr kan man inte bara åka till Paris för att vandra runt och se alla dess sevärdheter, man behöver någonstans att sova också så man kan vila fötterna efter en dag på stan. Tack vare olika sajter på nätet som listar de bästa ställen att sova på i olika städer, vare sig man behöver hotell eller väljer ett hostel, så hittade jag förslag redan innan jag kom till staden. Hemma i min soffa satt jag och nervöst valde mellan olika ställen att bo på och detta var ett av de som jag såg allra mest fram emot att besöka. Generator Paris är ett av de mest populära hostels i staden, och det av flera anledningar. Här är rummen stora, moderna och bekväma, man har även tillgång till stora skåp där man kan låsa in sina saker om man vill lämna kvar dem när man går ut.

Inte en lugn stund

På detta hostel finns även en bar på takterrassen där man kan slå sig ner och njuta av utsikten över staden och allt den har att erbjuda. Har man hunnit samla på sig lite smutsiga kläder har de en tvättstuga där det är snabbt ordnat, man kan avnjuta sina måltider i restaurangen och har man brist på fantasi så har de en lista med vad som händer och sker i staden året om från vilken man kan få en hel del tips på vad man kan göra. Man slipper trängas bland turisterna då det ligger straxt utanför centret, men det är bara en kort promenad som gäller för att ta sig till stationen Gare du Nord som tar dig dit du vill. Minst sagt en fantastisk stad där man tillsammans med nyfunna vänner kan utforska distrikten, kulturen och allt annat staden har att erbjuda.

Gare du nord

© 2021 Sockenstugan Kollektiv