Romantiska Venedig – del 1

En underbar vistelse i Rom var precis vad jag behövde för att göra denna resa till något alldeles extra, denna fantastiska stad är ett perfekt resmål oavsett om man reser själv, med vänner, familj eller sin käresta. Här finns något för alla oavsett ålder, den otroliga arkitekturen är dessutom någonting även barn kan uppskatta. Men som alla resor måste vistelsen någon gång ta slut, jag spenderade ändå en dag extra med att bara strosa runt på egen hand i staden och uppskatta allt det vackra, insupa så mycket av den italienska storstadsmiljön jag kunde innan det var dags att ta sig vidare. Men nästa resmål på agendan var långt ifrån sämre än huvudstaden själv.

Kärlekens paradis

Som en av de absolut vackraste städerna som finns på denna planet är Venedig hem till kanaler, gondoler, broar och kända vyer så som Rialto bron och Piazza San Marco. Detta är en plats dit man inte kan vänta på att få bege sig med en partner, en romantikens stad om något. Venedig är platsen där förälskade par tar sig runt med hjälp av en gondol och bara njuter av en omgivning lika vacker som deras kärlek. Detta ska dock inte avskräcka den som är singel att ta sig hit, oavsett om man har en kärlek till en annan person eller inte så kan man här bli kär i omgivningen själv.

Hur man kommer undan billigt

Men skönheten i staden drar till sig stora kostnader och detta är en av de mest dyra platser man kan tänka sig semestra på, det är därför kanske inte det självklara valet för en som tågluffar. Vet man dock bara hur man ska gå till väga så är det fullt möjligt att bege sig hit utan att bli bankrutt, det var därför jag bestämde att detta skulle bli min nästa destination. Väl påläst tog jag mig mod att besöka denna vackra stad. Det absolut mest eftertraktade ställe att bo på när man besöker Venedig är så klart mitt i stan, kunna vakna och ha kanalerna som utsikt är en dröm som går i uppfyllelse, vackrare än så är det svårt att bo. Men tågluffa innebär att man reser på en budget, därför är det inte lämpligt att bo mitt i stan hur vackert det än vore. Istället bör man leta sig till förorten Mestre eller en av de yttre öarna så som Giudecca, detta gör att man är i stan på ungefär 10 minuter, en kompensation som helt klart är värd det när man sparar lite pengar på det.

Alternativa boenden

Hostels och hotell kan vara svårt att finna om man inte har någon aning om var man ska leta, men det allra bästa valet när det kommer till hostel är Generator Venice. Detta är den absolut bästa hostelkedjan i Europa som erbjuder boende till ett vettigt pris. Annars finns alltid alternativet camping, dessa finns så klart inte på fastlandet, men beger man sig till utkanten av öarna kan man få sängar i ett tvåmannatält för runt €10 per person. Ett helt klart överkomligt pris som ändå ger en ganska så snabb tillgång till det vackra fastlandet.

© 2021 Sockenstugan Kollektiv