Romantiska Venedig – del 2

Campingar och hostels är de perfekta ställen för att träffa nya människor på resan, som i alla andra städer och länder så är detta de platser där man automatiskt säger hej till människor man träffar. Som jag tidigare nämnt så är de flesta som reser på detta sätt öppna för nya kontakter och det tåls att nämnas om och om igen, har man väl gett sig iväg på denna typen av resa så finns det ingen som helst anledning att inte fortsätta vara modig och knyta nya kontakter hela vägen. Magin med Venedig skapar en bra stämning för att lära känna nytt folk och atmosfären lockar bara den fram ett leende.

Lokalbefolkningen visar vägen

Tillsammans kan man sedan leta upp de där prisvärda ställen att äta på som inte ruinerar hela reskassan för en, testa nytt blir alltid roligare om man har lite sällskap. Men även om man är fler än en så kan det i just denna stad vara bra att ha lite koll på åt vilket håll man bör styra stegen, även om det finns en rad restauranger som tar höga summor för halvdan mat så gör man sig själv en tjänst som vänder sig till de lite billigare ställen. Vill man få den bästa maten bör man bege sig till samma ställen som lokalbefolkningen, här tar de mindre summor för mat som smakar mycket bättre.

Ett av dessa ställen är Bacari, en billig kedja som finns lite här var runt om i Venedig. Men vill man hitta dessa så får man bege sig utanför de vanliga turistställen, och detta är det värt. Här kan man få cicchetti, färgglada små tallrikar med mat som föreställer en italiensk version av tapas. Varje tallrik kostar runt €1.50 och ackompanjeras ofta av rött eller vitt vin. En smakupplevelse som är som allra bäst runt Cannaregio och Ghetto områdena.

Matbutiker som alternativ

Restauranger kan bli något man tröttnar på efter ett tag när man är på resande fot, ibland känner man det där suget efter något annat och som tur är finns det mat runt varje hörn i Italien. När jag var här så gick jag tillsammans med de jag mötte till en mataffär, här köpte vi lite picknick som vi sedan tog med oss till en brygga vid det fantastiska området Mercato di Rialto. Runt detta området är det lätt att finna mat och utsikten är helt fantastisk, jag upptäckte snabbt att detta var ett perfekt sätt att lära känna nya människor, framförallt om man tillsammans testar på nya maträtter.

Billigare att ta med

Picknick med antingen mat från ett gatukök eller en affär reducerar dessutom kostnaderna för maten än mer än man kan tro, här läggs nämligen en avgift på cirka 10-15% på så fort man sätter sig ner vid ett bord för att äta. Gillar man kaffe kan man dessutom antingen avsätta en del av budgeten för detta eller nöja sig med en kopp om dagen, här är nämligen kaffet väldigt dyrt och även för detta läggs en serviceavgift på om man vill dricka det på plats. Dock finns det ingen jag skulle avråda att åka till Venedig, staden är otroligt vacker och alla andra som tågluffar hit har ett öppet sinne och är ivriga att lära känna andra resande.

© 2021 Sockenstugan Kollektiv