Römmen att få resa

Någon gång i livet upplever man alltid den där resan som är once in a lifetime. För en del är det en kryssning i Karibien som lockar, andra drömmer om att se Sverige med husbil och en hel del drömmer om en resa till Thailand. Vare sig man drömmer om en roadtrip i USA eller en naturupplevelse på Nya Zeeland så är det något som gör ett stort intryck i våra liv, en sådan resa talar man länge om och återupplever genom minnen. Kanske lyckas man till och med se till så det blir av igen? Ja egentligen så bör vi inte begränsa oss i de upplevelser som vi faktiskt mår bra av, är det sådana drömresor så är det fullt möjligt att ta sig iväg om man bara prioriterar här i livet, även den mest kostsamma resa kan bli möjlig.

Drömmen att upptäcka nytt

För min del är det en återkommande dröm som gör att jag tar mig iväg, känslan av friheten när man beger sig iväg med endast en stor ryggsäck som packning. Resa i sällskap är alltid trevligt, man vet att man alltid har någon att prata med på kvällarna och det finns alltid någon som följer med en på aktiviteter men det kan samtidigt begränsa en i hur mycket energi man lägger på att träffa nya människor. Behöver man inte öppna munnen och prata med främmande människor så är risken ganska så stor att man inte gör det, prata med människor man känner är mycket bekvämare och kräver inte lika stor ansträngning. Men låter man bli att ta kontakt med främlingar så kan det istället innebära att man missar mycket av det som händer runt omkring.

Nya kontakter

Dessa resor är oftast väldigt oplanerade, innan man beger sig har man kanske bestämt vilka länder man tänkt besöka, kollat upp något enstaka evenemang som man vill få uppleva, men inte så mycket mer än så. Där kommer de människor man råkar på in i bilden, många andra som reser har precis som en själv något de vill uppleva och tackar inte nej till sällskap. Få uppleva något som en annan människa anser vara tillräckligt intressant för den resvägen är riktigt spännande, jag har alltid varit fascinerad av att höra hur andra människor pratar om sådant de tycker är intressant, så att få uppleva det med dem gör det så mycket mer intressant än innan.

Tips och resesällskap

Reser man ensam får man dock ändå räkna med att vara själv en del eftersom det inte alltid är människor som faller en i smaken dit man åker, så då kan det vara bra att veta vart man vänder sig för tips från sådana som gjort liknande resor tidigare och vet vad som finns att uppleva förutom det uppenbara. På Backpacking.se kan man finna människor som söker resesällskap om man verkligen inte vill resa själv men ändå vill få tag på nya kontakter, här finns också ett forum där man kan ställa frågor och få tips. Ett perfekt hjälpmedel för den som gör resan första gången, men även en van backpacker kan ta hjälp för att hitta platser och destinationer de vill se.

När regnet faller

Strålande solsken är ingenting man kan garantera under hela semestern så det gäller att vara förberedd på dagar då man kanske inte alls kan gå ut, minst en bra bok är en fördel att ta med sig på semestern. Dock kan böcker vara ganska tunga att släpa på, men idag behöver man inte kompensera någon annan del av packningen för att få med sig böcker. Med en smartphone eller surfplatta kan man istället få böckerna digitalt, antingen med hjälp av tjänsterna som finns på nätet eller varför inte låna böcker hos Stockholms Stadsbibliotek? Ett mycket smidigt sätt för den som vill spara pengar men ändå ha tillgång till sådan underhållning. En annan bra underhållning är serier eller film ett bra val, det kan dock skilja en del på vilket innehåll man kan spela upp när man är utomlands beroendes på vilken sajt man väljer. Vill man istället ha en mer spännande och utmanande typ av underhållning som man kan njuta av oavsett väder och vind så finns det en hel del olika typer av spel online, hos en del kan man dessutom chatta med sina medspelare och få lite socialt sällskap samtidigt som man låter fru fortuna säga sitt.

En oersättlig upplevelse

Hur som helst så är en resa som denna värd det även under regniga dagar, oavsett om man har någon att umgås med eller inte så finns möjligheten till avkoppling och upplevelser. Människorna man möter, platserna man upplever och de oväntade vägarna dit är fantastiska upplevelser i sig som inte går att få på andra sätt. Tack vare andra människors intressen och kunskap får man se så mycket mer än man hade tänkt sig från början, ingen charterresa kan komma i närheten av detta.

© 2021 Sockenstugan Kollektiv