Sociala tips

Jag hade tänkt fortsätta skriva om min resa nu, men efter noga övervägande så tycker jag den sociala aspekten är så pass viktig att en djupare titt in på hur man ska gå tillväga för att skaffa de där nya vännerna var nödvändigt. Det är vanligt att man åker iväg på en sådan här resa helt solo, själva tanken är ju faktiskt att träffa på nya människor efter vägen. Samtidigt som de är halva resan så är det också en av de bitar som kan vara allra mest läskig, det tillsammans med rädslan att få slut på pengar och hemlängtan. Det är inte heller det lättaste att garantera någon hur lätt det faktiskt kommer bli när man väl är på den där resan, det finns ju så många som är i exakt samma situation som du så det är inga problem att finna sällskap om man bara vill.

 

Bo kollektivt

Därför kan det kännas skönt med lite tips för hur man ska gå till väga, och det allra första är faktiskt det som hela min resa går ut på, bo kollektivt tillsammans med andra människor från hela världen. Hostels är den perfekta platsen för den som vill ta en paus från hela sitt liv där hemma och möta nya människor, här sover man oftast i sovsalar och där är det en utmaning att inte prata med någon alls. Kliv in i rummet och säg hej, mer än så behövs inte för att man senare ska kunna ha en flytande konversation med i alla fall en eller två av de andra gästerna. Dock har jag märkt att man snabbt flyter in i hela grupper, kvällarna spenderades oftast med fler än en person där man satt och diskuterade allt mellan himmel och jord.

En hjälpande hand

Förutom hostels är frivilligarbete ett bra ställe att hitta människor att prata med, här jobbar alla mot samma mål och det är en självklar samlingspunkt för bra konversationer och nya människor. Detta går jätte bra att mixa i under själva resans gång, kolla upp innan vad som finns och vart så kan du garanterat hitta någonting spännande dom du kan hjälpa andra med. Men det är så klart inte alltid man vill spendera sin semester med att ”arbeta”, en del av oss jobbar alldeles för hårt till vardags och vill bara få en chans att koppla av och ägna sig åt sina egna saker på semestern. Men det finns alternativ som kan passa bättre i så fall, en guidad tur tillexempel.

Ett ställe som funkar

Dessa går man sällan helt själv på, även om man bokar en plats till bara sig så kommer det garanterat vara andra människor på turen. Tillsammans får man något att prata om medan man visas runt och får lära sig fakta och historien bakom saker och ting. Skulle detta också gå åt fanders finns de självklara valet kvar, gå till barer. Här kan man inte misslyckas, vare sig man vill det eller inte så kommer man på ett eller annat sätt prata med någon på en vända till en bar, turister är alltid spännande att prata med.

© 2021 Sockenstugan Kollektiv