Tips för resan – del 1

Jag tänkte att det kanske var dags för ett mellan lägg i denna resa för att dela med mig av lite tankar och tips innan vi fortsätter. Det här med backpackning och hostels kan ha varit det bästa semester beslutet jag tagit, en resa ensam ut i Europa utan någon jag känner var till en början skrämmande. Jag var orolig över hur komforten i sängarna skulle vara, resa runt och träffa människor när man är trött är inte det enklaste, framför allt inte om man liksom jag blir lite lätt grinig och lättretlig efter dålig sömn. Komforten på de flesta sängar jag sov i var ändå relativt bra, det kan så klart aldrig jämföras med sin egen säng hemma men jag kan inte påstå att jag sov dåligt en enda natt.

Boka varteftersom

Men till lite mer praktiska tips nu, boka vandrarhem i förväg är en bra idé om man vill vara säker på att inte behöva leta efter något ledigt rum när man väl kommit fram. Dock är det inte så bra att göra många bokningar i förväg, detta förhindrar en att resa runt med de vänner man finner längs vägen. Så länge det inte är något speciellt evenemang man vill gå på så är det bästa att boka medan man är i staden innan, man vet aldrig vilken väg resan tar en och det är dumt att missa chanser om man vill göra det är på riktigt och lära känna nya människor.

Håll koll

Även om Europa inte är det allra billigaste landet att resa genom så kan man komma undan relativt billigt, ja inte som Asien direkt där en låg budget kan innebära hög standard. I Europa finns dock riktlinjer som alla ställen måste rätta sig efter så chansen att man hamnar på ett riktigt sunkigt och ofräscht ställe är väldigt liten. För att hålla så bra koll på budgeten som möjligt kan det vara en bra idé att ladda ner en app som konverterar valutor, på så sätt håller man sig garanterat till den budget man satt för sig själv. Det är inte heller nödvändigt att ta med sig pengar hemifrån, detta innebär att du måste planera vilka länder du ska till om nu någon skulle ha en annan valuta. Idag finns en hel del kreditkort som kan användas på de flesta ställe runt om i världen, ofta utan avgift dessutom, därför är det smartare att ta med ett sådant och plocka ut pengar när man väl är där.

Upplev tillsammans

Det är otroligt kul och spännande att lära känna nya människor, längs vägen träffar man på alla möjliga typer och skaffar sig vänner för livet i och med att man upplever så mycket tillsammans. En bra idé är att ta reda på vad det är för festivaler och andra evenemang som pågår i de länder man vill besöka, en del vill man undvika och andra vill man gärna se. Detta kan vara en perfekt grej att dra med sina nya vänner på, uppleva saker tillsammans skapar starkare band och man har garanterat kul.

© 2021 Sockenstugan Kollektiv